pondělí 26. listopadu 2012

Návštěvníci

Nejedná se o oblíbený seriál z 80 tých let,nýbrž o mé nové návštěvníky na balkoně.Manžel nechal vyrobit krmítko pro ptáčky a tak mám o zábavu postaráno a pozoruji co se u nás děje.

Zatím k nám na návštěvu a dobroty chodí jen sýkorky,ale i tak jsem tu najednou viděla asi čtyři.

Hezky se střídají jedna po druhé,jedna je v krmítku,další čeká na stříšce,a další na zábradlí...

Seděla jsem s foťákem a čekala až se objeví... musela jsem sedět a ani se nehnout,jsou to ptáčci plaší a lekají se každého pohybu...

Jsou foceni přes okno,tak kvalita fotek není tak dobrá,ale já jsem ráda i za těch pár,co se mi podařilo zachytit.Sýkorka je můj oblíbený ptáček,ale budu vyhlížet i další návětěvníky,protože vím,že před domem v keřích se ukrývá také červenka a stehlík,tak možná jednou zavítají i ke mě.



Nejdřív se rozhlídnu,jestli mě někdo nevyruší

 Vzduch čistý,můžu jít na semínka


 Tak honem,pohni,mám taky hlad( to si možná říká,když čeká,až se místo uvolní)

 Největší zábavu má momentálně asi Snížek,jakmile objeví ptáčka,tak už číhá.Naštěstí jim nemůže nijak ublížit,ale je to taky veselá podívaná,když vidím jak běží k oknu,vyskakuje na křeslo a nebo jen číhá u dveří,nervózně vrtí ocasem a brblá:-))))
 A co vy,máte také na svých balkonech,zahradách a dvorcích krmítka?Pokud ano,přeji klidné pozorování 
Hezký předadventní týden
přeje
Monis

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Moni,
tak krmítko máme na kuchyňském okně a o zábavu máme také postaráno. Tuhle to jeden vrabec nevybral a vzal to rovnou do okna, majznul sebou do truhlíku a bylo po něm :-( Od té doby mám raději něco v okně zavěšeného... Bydlíme sice na sídlišti ale nedaleko lesa a tak k nám občas zavítají straky, sojky a tuhle dokonce i veverka! A ty jsi mi připomněla, že ptáčkům musím zase nasypat.
Hezké a veselé dny nejen se zvířátky!♥
evice